Обилазећи локалне спортске савезе дуж Дрине, генерални секретар СС Србије Горан Маринковић је боравио у Бајиној Башти где је имао радни састанак. Поред бројних акција које спроводи општински спортски савез и хале која је у завршној фази реконструкције, било је разговора и о обнови постојеће инфраструктуре СЦ „Браћа Милутиновић“.

Горан Маринковић је и председнику општине Радомиру Филиповићу као и председнику Спортског савеза Бајине Баште Петру Ракићу и њиховим сарадницима предочио у које се све активности територијални спортски савез може да прикључи.

Тако је договорено да Бајина Башта узме учешће на Сеоским играма Спортског савеза Србије 2021. године и уђе у програм за едукацију спортских стручњака који ће држати и бесплатан фитнес својим суграђанкама, такође следеће године:

– Видели смо кратак филм шта све Спортски савез Бајине Баште ради. Акције које спроводе су одличне, поздрављамо њихове идеје и жељу да деци са своје општине приближе спорт. Инфраструктура је заиста добра, треба након хале обновити и атлетску стазу у спортском центру, али оно што је најважније све објекте треба добро одржавати.

Нагласио је и друге предности Бајине Баште:

– Бајина Башта има огроман потенцијал за спортски туризам и повећањем смештајних капацитета, на коме раде, верујем да ће препознати многи клубови и одлучити се за припреме управо на овом месту. Радује нас што су заинтересовани за прикључивање нашим акцијама. Надам се да ће наша сарадња бити на све вишем нивоу и да ће млади из Бајине Баште кренути правим путем, путем спорта – рекао је Маринковић који је председнику ССББ уручио и спортску опрему за локалне клубове који имају одличан рад са децом.