U svečanoj sali Skupštine grada promovisan je projekat “Kako postati šampion” – dokumentarni film i serijal, priče srpskih šampiona.

Najveći šampioni naše zemlje koji su osvajali svet, zlatne olimpijske i evropske medalje govore kako su postigli ove velike uspehe, kako su rasli i odrastali, kako su formirali svoju ličnost, ko im je najviše pomogao, kolika je bila uloga roditelja, trenera, prijatelja i društva, kako su živeli i radili, čega su se odricali i šta je sve potrebno da bi se postao šampion i da bi ti se svet divio.

Na svečanoj promociji filma kojoj je prisustvovao veliki broj srpskih šampiona, prisutnima su se obratili Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije,  Darko Udovičić, pomoćnik ministra za sport i omladinu, Milica Mandić, reprezentativka Srbije u tekvondou, Miodrag Miša Stojanović, autor filma iRatko Radović, reditelj filma.

Olimpijski šampion u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je prisutne:
– Velika je čat i zadovoljstvo što je Sportski savez Srbije nosilac ovako velikog projekta. Ovaj film prikazuje životne priče nas sportista, ali svaka priča nosi snažnu poruku i nadam se motivaciju za mlađe generacije – da i onda kada je teško nastave još više da treniraju. Kao sportista veoma dobro znam kakva su sve odricanja potrebna i na kakve prepreke nailazimo, ali naravno nakon toga uslede lepi trenutci za pamćenje. Ali videcete u filmu – rekao je Štefanek.

Na promociji je prikazan insert filma sa najupečatljivijim rečenicama koje izgovaraju Novak Đoković,  Ivana Španović,  Dejan Savić, Milica Mandić, Ivana Maksimović, Tijana Bogdanović, Dragan Jović Gale,  Vanja Udovičić, Davor Štefanek,  Boža Maljković,  Zoran Gajić, Predrag Danilović, Marina Maljković, Zoran Terzić, Slobodan Bitević,    Željko Tanasković, Vladimir Batez, Tijana Bošković, Mirko Nišović, Đorđe Višacki, Igor Milanović, Goran Obradović, Aleksandar Đorđević, Želimir Obradović, Svetlana Ceca Kitić, Vladimir Milojević, Ljubiša Tumbaković, Slobodan Kačar, Nikola Stojić, Predrag Stojadinov…

Premijera filma zakazana je za januar mesec 2020. godine na RTS1.