У свечаној сали Скупштине града промовисан је пројекат „Kако постати шампион“ – документарни филм и серијал, приче српских шампиона.

Највећи шампиони наше земље који су освајали свет, златне олимпијске и европске медаље говоре како су постигли ове велике успехе, како су расли и одрастали, како су формирали своју личност, ко им је највише помогао, колика је била улога родитеља, тренера, пријатеља и друштва, како су живели и радили, чега су се одрицали и шта је све потребно да би се постао шампион и да би ти се свет дивио.

На свечаној промоцији филма којој је присуствовао велики број српских шампиона, присутнима су се обратили Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије,  Дарко Удовичић, помоћник министра за спорт и омладину, Милица Мандић, репрезентативка Србије у теквондоу, Миодраг Миша Стојановић, аутор филма иРатко Радовић, редитељ филма.

Олимпијски шампион у рвању и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравио је присутне:
– Велика је чат и задовољство што је Спортски савез Србије носилац овако великог пројекта. Овај филм приказује животне приче нас спортиста, али свака прича носи снажну поруку и надам се мотивацију за млађе генерације – да и онда када је тешко наставе још више да тренирају. Kао спортиста веома добро знам каква су све одрицања потребна и на какве препреке наилазимо, али наравно након тога уследе лепи тренутци за памћење. Али видецете у филму – рекао је Штефанек.

На промоцији је приказан инсерт филма са најупечатљивијим реченицама које изговарају Новак Ђоковић,  Ивана Шпановић,  Дејан Савић, Милица Мандић, Ивана Максимовић, Тијана Богдановић, Драган Јовић Гале,  Вања Удовичић, Давор Штефанек,  Божа Маљковић,  Зоран Гајић, Предраг Даниловић, Марина Маљковић, Зоран Терзић, Слободан Битевић,    Жељко Танасковић, Владимир Батез, Тијана Бошковић, Мирко Нишовић, Ђорђе Вишацки, Игор Милановић, Горан Обрадовић, Александар Ђорђевић, Желимир Обрадовић, Светлана Цеца Kитић, Владимир Милојевић, Љубиша Тумбаковић, Слободан Kачар, Никола Стојић, Предраг Стојадинов…

Премијера филма заказана је за јануар месец 2020. године на РТС1.