У Спортском савезу Србије уприличен је пријем за такмичаре бодибилдинга и фитнеса који су у 2022. години остварили историјски успех.

Вишегодишња посвећеност и огроман рад у Савезу Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик резултирали су 21 медаљом, 10 је освојено на Светским првенствима док је 11 освојено на Европском шампионату. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић угостили су председника ССББФБФА Горана Ивановића, потпредседника ССББФБФА Александра Ђорђевића, генералног секретара Предрага Бићанина, селектора Зорана Стојића и наравно освачаје медаља.

На Светском првенству у бодибилдингу одржаном у новембру месецу у Шпанији Александар Лекић освојио је златну медаљу, Иван Бањац и Дејан Володер сребрна одличја, а Станислав Траило бронзану медаљу. Најбоље на Светском првенству у фитнесу одржаном у октобру у Јужној Kореји су Миљана Ференц, Андреа Пос, Душица Ђокић и Валентина Стругаревић, друго место на истом такмичењу освојиле су Маја Станковић и Милена Милетић. У мају ове године на Европском првенству у боди билдингу и фитнесу у Шпанији злато су освојили душан Белић и Дамљан Радовановић, сребрне медаље Валентина Стругаревић, Милена Милетић, Душица Ђокић, Александар Цветковић и Дејан Володер, док су бронзане медаље освојили Наташа Kандић, Иван Ђорђевић, Саша Лампаш и Вук Ранковић.

– Свим освајачима медаља, као и руководству савеза најискреније честитам на истрајности и оствареним највећим успехом у историји боди билдинга и фитнеса. Част ми је и задовољство да могу да вас угостим и да разговарамо о начину на који Спортски савез Србије може да помогне овом спорту. Репрезентативци су представљали Србију на највећим такмичењима у најлепшем светлу, желим да из године у годину освајате одличја која ће вас уписати у историју спорта, а челним људима Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик желим још више успеха. Спортски савез Србије је ту за све спортове, верујемо да ћемо у будућем периоду моћи да вам помогнемо у остваривању нових успеха – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Честиткама се придружио и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић:

– Изванредан успех којим сте нас учинили поносним. Честитам вам на освојеним одличјима. Председник Штефанек и ја пратимо ваш рад и верујемо да ћете у наредним годинама бити још много пута наши драги гости, а да ће повод бити све већи број медаља – рекао је Маринковић.