У чачанском вртићу „Сунце“ – ПУ „Радост“ отпочела је акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“. Ову установу посетили су председник ССС Давор Штефанек, генерални секретар ССС Горан Маринковић, спортски директор Драган Шешум, председник Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Горан Вјештица, генерални секретар Горан Парић, као и чланицаУО Чачанског спортског савеза Ивана Вукајловић. Пре самог тренинга малишани су председнику ССС и олимпијском шампиону Давору Штефанеку поклонили цртеже, а онда су пажљиво слушали причу о спорту, рвању, напорним тренинзима и путу до златне медаље
– Деци од најмлађег узраста желимо да прикажемо све лепоте спорта, да стекну навику да се физички активирају. Зато смо и дошли на идеју да ове године уведемо још једну акцију под покровитељством Спортског савеза Србије. Та дечица су будућност, они ће наставити да нижу успеха како мене тако и осталих спортиста, они ће у будућности доносити медаље. Не може можда свако од њих да буде шампион у спорту, али може сигурно у некој другој области да буде најбољи, а уз здрав начин живота сигурно ће лакше стићи до својих циљева. Јер се управо кроз спорт стичу радне навике, учи како се борити, како се поштују други и шта значи дати све од себе – поручио је председник ССС Давор Штефанек.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић додао је:

– Настављамо даље са промоцијом акције. За почетак ће акција бити спроведена у 15 општина, а затим ћемо је ширити у целој Србији. Желим да скренем пажњу и родитељима да су вежбице доступне на јутјуб каналу Спортског савеза Србије, па се свакако могу прикључити вежбању док акција не стигне и до њих- рекао је Маринковић.