Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић су са проф. Ненадом Ђурђевићем и сарадницима обишли Љиг и Лазаревац.
У Љигу је организован састанак на иницијативу председника општине Миломира Старчевића:
– Велика жеља свих нас у локалној самоуправи је да уздигнемо спорт у Љигу, па је први корак оспособљавање нашег спортског савеза. Захваљујем се руководству Спортског савеза Србије које се у кратком року одазвало нашем позиву и представило нам кораке које морамо предузети и на шта морамо обратити пажњу како би већ кроз пар недеља Спортски савез општине Љиг почео да функционише у складу са Законом о спорту – истакао је председник општине Љиг Миломир Старчевић.
– Kада говоримо о помоћи коју пружа Спортски савез Србије, она се не огледа само у материјалном, већ у свакодневном раду и саветовању локалних самоуправа, спортских удружења, територијалних спортских савеза. Верујем да ће ускоро и Спортски савез општине Љиг постати члан Спортског савеза Србије и да ћемо ускоро у овој општињ организовати неке од наших акција, као што су: Сеоске игре Спортског савеза Србије, Мали сајам спорта или Лига малих шампиона – изјавио је председник ССС Давор Штефанек, који се затим упутио у Лазаревац где га је дочекао председник општине Бојан Стевић. Основна школа „Михаило Младеновић Сеља“ у Дудовици једна је од школа са најлепшим двориштем, док је школски терене пресвучен спортском подлогом, па је делегација Спортског савеза Србије ђацима ове школе даровала и спортске реквизите. Штефанек се овом приликом дружио са децом, разговарао о њиховим сновима и делио аутограме. Локална самоуправа у Лазаревцу велику пажњу посветила је уређивању школских терена и игралишта у шта су се уверили и председник ССС Штефанек и генерални секретар Маринковић. Обишли су још једну школу и то „Дуле Kараклајић“, која је такође добила сет опреме за часове физичког васпитања:
– Највише волим дружење са децом, јер у њиховим очима видим колико желе да сутра успеју, разговарајући са ђацима у Дудовици видео сам колико воле спорт, а ђаке из школе у центру Лазаревца сам затекао на часу физичког, што ми даје још више енергије да са својим сарадницима обилазимо, делимо спортске реквизите и организујемо разне манифестације. Сва деца заслужују што боље услове за бављење спортом и физичком активношћу. Тако ће сутра израсти у здраве и добре људе, а ја се надам да ће неко од њих сутра учинити целу нацију поносном, да ли освајањем најсјајнијих медаља у спорту или успесима у науци – рекао је Штефанек.
– Увек смо ту за територијалне спортске савезе, да јачамо спорт у локалним самоуправама, контролишемо њихово функционисање и наравно донирамо спортску опрему. Верујемо да ћемо у Љигу имати још једног доброг сарадника и чланицу најмасовније спортске организације на Балкану, Спортског савеза Србије. Док у Лазаревцу желимо да дамо свој скроман допринос у обнови спортске инфраструктуре у школама – закључио је генерални секретар ССС Горан Маринковић.