U sportskom centru Vojne akademije sprovode se  završne pripreme ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje će učestvovati na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini.

Strelce, triatlonce i takmičare u borilačkim sportovima –džudo, rvanje, tekvondo i boks, obišao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

“Nama je velika čast što će uniforme Vojske Srbije nositi jedan Ćulum ili Kukolj, baš kao i Tijana Bogdanović, Nemeš, dakle zaista najbolji u našoj zemlji. Tu su i sjajni strelci Arunović i Grgić. Očekujemo da će svi oni značajno doprineti da Vojska Srbije bude još poštovanija. I bez obzira što ćemo biti u konkurenciji najvećih armija sveta, koje mobilišu svoje pripadnike, ali i najveće šampione u svojim zemljama, Vojska Srbije očekuje da ćemo se na prestižnom takmičenju okititi brojnim medaljama “, naveo je ministar i poručio da će svi sportisti koji će nositi uniformu Vojske Srbije dati sve od sebe, te da “više od toga niko ne može da traži od njih, ali da je manje od toga apsolutno neprihvatljivo, jer Vojska Srbije uvek ide na pobedu”.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, nakon što je takmičarima poželeo puno uspeha na takmičenju, istakao je da je ta organizacija u potpunosti stala iza priprema sportista.

“Pre godinu dana potpisali smo sporazum s Ministarstvom odbrane, i zaista naša saradnja je izvanredna, na čemu bih posebno zahvalio ministru Vulinu”, istakao je proslavljeni srpski rvač, i posebno podvukao činjenicu da su deo sportske ekipe vojske i braća Nemeš, Kukolj,  Andrea Arsović i drugi vrhunski sportisti.

Potpukovnik Nenad Milosavljević, maratonac, koji iza sebe već ima sjajne rezultate, imaće tu čast da na otvaranju predstojećeg takmičenja nosi srpsku trobojku.

Brigadni general Siniša Radović, direktor kancelarije Republike Srbije pri CISM, poželeo je u ime te organizacije svim sportistima puno uspeha na predstojećem takmičenju, uz posebnu zahvalnost ministru odbrane Aleksandru Vulinu, rektoru Univerziteta odbrane i načelniku Vojne akademije, na podršci zahvaljujući kojoj su pripreme za prestižno sportsko takmičenje protekle veoma uspešno.

Republika Srbija je dugogodišnja članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) koje organizuje predstojeće 7. Svetske vojne igre u gradu Vuhanu, u Kini, u periodu od 18. do 27. oktobra.