У спортском центру Војне академије спроводе се  завршне припреме екипа Министарства одбране и Војске Србије, које ће учествовати на 7. Светским војним играма у Кини.

Стрелце, триатлонце и такмичаре у борилачким спортовима –џудо, рвање, теквондо и бокс, обишао је министар одбране Александар Вулин.

„Нама је велика част што ће униформе Војске Србије носити један Ћулум или Кукољ, баш као и Тијана Богдановић, Немеш, дакле заиста најбољи у нашој земљи. Ту су и сјајни стрелци Аруновић и Гргић. Очекујемо да ће сви они значајно допринети да Војска Србије буде још поштованија. И без обзира што ћемо бити у конкуренцији највећих армија света, које мобилишу своје припаднике, али и највеће шампионе у својим земљама, Војска Србије очекује да ћемо се на престижном такмичењу окитити бројним медаљама „, навео је министар и поручио да ће сви спортисти који ће носити униформу Војске Србије дати све од себе, те да „више од тога нико не може да тражи од њих, али да је мање од тога апсолутно неприхватљиво, јер Војска Србије увек иде на победу“.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, након што је такмичарима пожелео пуно успеха на такмичењу, истакао је да је та организација у потпуности стала иза припрема спортиста.

„Пре годину дана потписали смо споразум с Министарством одбране, и заиста наша сарадња је изванредна, на чему бих посебно захвалио министру Вулину“, истакао је прослављени српски рвач, и посебно подвукао чињеницу да су део спортске екипе војске и браћа Немеш, Кукољ,  Андреа Арсовић и други врхунски спортисти.

Потпуковник Ненад Милосављевић, маратонац, који иза себе већ има сјајне резултате, имаће ту част да на отварању предстојећег такмичења носи српску тробојку.

Бригадни генерал Синиша Радовић, директор канцеларије Републике Србије при ЦИСМ, пожелео је у име те организације свим спортистима пуно успеха на предстојећем такмичењу, уз посебну захвалност министру одбране Александру Вулину, ректору Универзитета одбране и начелнику Војне академије, на подршци захваљујући којој су припреме за престижно спортско такмичење протекле веома успешно.

Република Србија је дугогодишња чланица Међународног савета за војне спортове (ЦИСМ) које организује предстојеће 7. Светске војне игре у граду Вухану, у Kини, у периоду од 18. до 27. октобра.