Црвени крст Србије 24. септембра, организовао је Државно такмичење екипа прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења. Такмичење у првој помоћи је одржано у оквиру Сајма спорта на Ади Циганлији.

За тему овогодишњег такмичења опредељена је прва помоћ код повреда у спорту. Такмичење се одржало под покровитељством Министарство здравља Републике Србије, а у партнерству са Спортским савезом Србије и Олимпијским комитетом Србије који су додатним садржајима обогатили манифестацију. Чланице Serbian Cheerleading and Cheerdance Federation су својим наступом увеличале церемонију отварања такмичења.

Учесницима и гостима такмичења обратили су се председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић и др Александра Влачић в.д. директора Управе за биомедицину Министарства здравља.

На такмичењу је учествовало 13 екипа реалистичког приказа, 14 екипа подмлатка и 15 екипа омладине из свих крајева Републике Србије. Своје знање показало је и 7 екипа најмлађих “петлића“ који су ревијално наступали. Поред 255 такмичара, у организацији догађаја учествовало је још исто толико волонтера, те је сама манифестација окупила преко 600 волонтера и професионалаца Црвеног крста.

Такмичари су своје знање из прве помоћи могли да прикажу на различитим исценираним незгодама у спорту попут незгоде на кошаркашкој и одбојкашкој утакмици, незгоде на веслачком купу и тренингу гимнастике, а сви такмичари оцењени су и у мерама реанимације.

Председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку уручена је захвалница за подршку у организацији такмичења. 

У категорији омладине прво место освојила је екипа Црвеног крста Старог града, друго место припало је екипи Црвеног крста Палилула, а треће место заузела је екипа Црвеног крста Новог Сада.

У категорији подмлатка победила је екипа Црвеног крста Палилула, друго место заузела је екипа Црвеног крста Вождовца, а екипа из Црвеног крста Старог града била је трећепласирана.

У категорији реалистичког приказа повреда, стања и обољења победник државног такмичења је екипа Црвеног крста Ужица, друго место заузела је екипа Црвеног крста Старог града, а треће екипа Црвеног крста Крагујевца.