Sportski savez opštine Velika Plana trenutno okuplja 50 sportskih organizacija u 19 sportskih grana. Manifestaciju proglašenja najboljih po treći put organizuje Sportski savez opštine Velika Plana. Ove godine se pristupilo izboru najboljih i najuspešnijih u 8 kategorija.

Najpre je predsednik Sportskog saveza opštine Velika Plana Mile Matić pozdravio sve prisutne, zahvalio se generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije Goranu Marinkoviću na dolasku i podršci, a dobitnicima priznanja čestitao i poželeo još više uspeha u narednom periodu.

Za najbolju mladu sportistkinju u 2019. godini izabrana je Marija Vasić (članica atletske škole Spejs Sport), za najbolju sportistkinju u 2019. godini proglašena je Marija Pavlović, (članica Karate kluba “Morava”). Najbolji mladi sportista u 2019. godini je Nikola Rajčić (član  Karate kluba “Kamikaze”), a za najboljeg sportistu u 2019. godini izabran je Dejan Vidić (fudbaler Grafičara). Najbolja sportska ekipa u 2019. godini je tim Omladinskog fudbalskog kluba “Napredak” iz Markovca. Priznanje za najboljeg sportskog radnika u 2019. godini pripalo je Ivanu Goluboviću predsedniku Omladinskog fudbalskog kluba “Obilić” iz Starog Sela. Za najuspešnije škole u 2019 .godini izabrane su Osnovna škola “Sveti Sava” iz Velike Plane i Ekonomsko ugostiteljska škola “Vuk Karadžić” iz Velike Plane.

Na svečanosti su dodeljena i posebna priznanja: mladom reprezentativcu u sportskom ribolovu  Žarku Kolareviću, mladom reprezentativcu Srbije u kik boksu Milošu Đukiću, kadetskom reprezentativcu Srbije u fudbalu Dejanu Maksimoviću. Četvrto posebno priznanje dodeljeno je ekipi kojoj Velika Plana  mora da se oduži i sačuva sećanje na njih. Ekipa koja je postala pionirski prvak Srbije u fudbalu, a nakon tog velikog uspeha postigli su još veći uspeh i postali  prvaci Socijalističke federativne Republike Jugoslavije 17. juna 1979. godine! Danas su to malo stariji momci: Saša Milošević, kapiten tima, Zoran Petković, Srđan Krstić, Slavoljub Vranić, Dragan Đokić, Nebojša Bunčić, Ranko Krasić, Ranko Marić, Goran Mitrović, Radiša Rajić Ridžis, Nebojša Milanović, Sveta Lalić, Slaviša Lalić, Milorad Simić, Milorad Đorđević i Vojislav Milošević trener tima.

Specijalno priznanje dodeljeno je Sportskom savezu Srbije, za odličnu saradnju i doprinos razvoju sporta u opštini Velika Plana. Plaketu je generalni sekretar Sportskog saveza Velika Plana Đorđe Stefanović uručio generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije Goranu Marinkoviću.