Спортски савез општине Велика Плана тренутно окупља 50 спортских организација у 19 спортских грана. Манифестацију проглашења најбољих по трећи пут организује Спортски савез општине Велика Плана. Ове године се приступило избору најбољих и најуспешнијих у 8 категорија.

Најпре је председник Спортског савеза општине Велика Плана Миле Матић поздравио све присутне, захвалио се генералном секретару Спортског савеза Србије Горану Маринковићу на доласку и подршци, а добитницима признања честитао и пожелео још више успеха у наредном периоду.

За најбољу младу спортисткињу у 2019. години изабрана је Марија Васић (чланица атлетске школе Спејс Спорт), за најбољу спортисткињу у 2019. години проглашена је Марија Павловић, (чланица Карате клуба „Морава“). Најбољи млади спортиста у 2019. години је Никола Рајчић (члан  Карате клуба „Камиказе“), а за најбољег спортисту у 2019. години изабран је Дејан Видић (фудбалер Графичара). Најбоља спортска екипа у 2019. години је тим Омладинског фудбалског клуба „Напредак“ из Марковца. Признање за најбољег спортског радника у 2019. години припало је Ивану Голубовићу председнику Омладинског фудбалског клуба „Обилић“ из Старог Села. За најуспешније школе у 2019 .години изабране су Основна школа „Свети Сава“ из Велике Плане и Економско угоститељска школа „Вук Караџић“ из Велике Плане.

На свечаности су додељена и посебна признања: младом репрезентативцу у спортском риболову  Жарку Коларевићу, младом репрезентативцу Србије у кик боксу Милошу Ђукићу, кадетском репрезентативцу Србије у фудбалу Дејану Максимовићу. Четврто посебно признање додељено је екипи којој Велика Плана  мора да се одужи и сачува сећање на њих. Екипа која је постала пионирски првак Србије у фудбалу, а након тог великог успеха постигли су још већи успех и постали  прваци Социјалистичке федеративне Републике Југославије 17. јуна 1979. године! Данас су то мало старији момци: Саша Милошевић, капитен тима, Зоран Петковић, Срђан Крстић, Славољуб Вранић, Драган Ђокић, Небојша Бунчић, Ранко Красић, Ранко Марић, Горан Митровић, Радиша Рајић Риџис, Небојша Милановић, Света Лалић, Славиша Лалић, Милорад Симић, Милорад Ђорђевић и Војислав Милошевић тренер тима.

Специјално признање додељено је Спортском савезу Србије, за одличну сарадњу и допринос развоју спорта у општини Велика Плана. Плакету је генерални секретар Спортског савеза Велика Плана Ђорђе Стефановић уручио генералном секретару Спортског савеза Србије Горану Маринковићу.