Општине Пријепоље и Прибој имају много деце, а спортски савези ових општина труде се да омогуће што боље услове за бављење спортом. Спортски савез Србије је као наставак добре сарадње са својим чланицама поделио у обе општине спортску опрему клубовима. Генерални секретар ССС Горан Маринковић осврнуо се на функционисање оба савеза:
– Ако упоредимо ситуацију у Пријепољу пре три године и сада, морамо бити искрени и увидети напредак. Уз подршку Спортског савеза Србије стављена је тачка на негативну атмосферу која се створила око овог удружења. Спортски савез Пријепоље 2020 сада је организација која се бори за права својих клубова, помаже им колико може и укључује се у акције Спортског савеза Србије. Верујемо да пре свега секретар Лука Шуљагић може још више да уради за добробит спорта у Пријепољу уз подршку локалне самоуправе. Помоћ коју смо донели пре свега има за циљ да мало олакша функционисање клубова који тренирају децу и младе – рекао је Маринковић, а затим прокоментарисао и другу општину на реци Лим:
– Добра енергија и континуирани рад руководства Спортског савеза Прибој подстакли су отварање нових клубова, као што је женски рукометни клуб, спровођење бесплатне школице спорта за децу до четвртог разреда, а сарадња у акцијама ССС траје годинама. Зато и јесу добитници Мајске награде – рекао је Маринковић и додао да се нада да ће у обе општине спортски савези радити још боље у 2024. години и да ће Спортски савез Србије увек бити ту за све који показују интересовање и предан рад.