Најмасовнија спортска организација на Балкану наставља са својом прелепом традицијом. У свечаној сали општине Стари град у Београду данас је Спортски савез Србије у чак десет категорија доделио „Мајску награду“ најбољим спортским радницима, тимовима, тренерима , појединачним спортистима и територијалним савезима.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретат Горан Маринковић и врло репрезентативан Управни одбор ове организације имали су и ове године задатак да прогласе најбоље. Данашњој свечаности су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и многе друге званице.

Најбољи стручњак је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.
Најбољи територијални савез је Спортски савез Власотинца. Најбољи клуб је ватерполо клуб Нови Београд, најбољи надлежни савез је Савез за боди билдинг, фитнес и аердобик. Одбојкашица Тијана Бошковић је најбоља спортисткиња у олимпијским спортовима, а џудиста Никола Трајковић најбољи спортиста у неолимпијском спорту. Најбољи спортиста са инвалидитетом је стрелац Живко Папаз, а најбољи спортски функционер је генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Kнежевић.
Најбољи спортски новинар је Петар Денда, вишегодишњи новинар у спортској редакцији Радио телевизије Србије и актуелни председник Удружења спортских новинара Србије. Награду за животно дело добио је Иван Тодоров, председник Скупштине Џудо савеза Србије, потпредседник Олимпијсог комитета Србије и амбасадор Републике Србије у Мађарској.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек је на свечаности поручио:

– Од 1961 године, када је први пут додељена Мајска награда, месец мај је асоцијација на прославу живота, спорта, успеха и правих вредности. Нажалост, овај месец мај је обележила огромна трагедија која нас је све
појединачно, али и као друштво дубоко погодила и заувек променила. Верујем да ћемо, као народ који је из најтежих историјских и друштвених околности излазио као победник, заједно пронаћи начин да наставимо са грађењем лепше и боље будућности за сву нашу децу и за сваког појединца који воли своју земљу Србију. 
Исто тако верујем да спорт и спортисти могу променити свет. Зато желим да изразим велику и искрену захвалност председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије на свему што чине за српски спорт.
Више него икада раније у нашој земљи се улаже у спорт и спортисте. Свакодневно се ради на стварању фантастичне спортске инфраструктуре која је пример и за земље у окружењу, али и за читав регион и шире. 
Српски спортисти имају привилегију да иза њих увек и безусловно стоји држава Србија и зато су спортски резултати из године у годину све сјајнији и значајнији, а српска застава и српска химна су неизоставни симболи најзначајнијих европских и светских такмичења. Ипак, важније од сваког резултата је чињеница да су спортисти и спортски радници изузетни људи којима је фер плаy, поштовање и подршка другима, императив у свему што раде. Још важнија је чињеница да најмлађа генерација своје идоле и узоре проналази управо у спортистима и на најбољи начин формира своје понашање на спортским, али и на свим осталим животним теренима. Најважније од свега је да се све већи број деце у Србији бави спортом и увиђа значај здравог духа и тела, снагу заједништва и неопходност личног ангажовања.  Због тога сам и уверен у лепу, сигурну и напредну будућност Србије. Спортски савез Србије, као носилац спортског живота у нашој земљи, има јасно дефинисан циљ којем смо потпуно посвећени и сваким новим пројектом све ближи, а то је стварање могућности и креирање околности у којима свако дете у Србији, без обзира где живи има могућност да тренира спорт који воли. Спортски савез има важну улогу у формирању здравог друштва које је спремно да одговори на изазове садашњице и да се бори за победничку и шампионску будућност Србије.
Поносан сам што данас, испред Спортског савеза Србије и у своје лично име, могу да се захвалим људима који су у претходној години несебично делили своје знање, енергију и време у циљу стварања још сјајније и успешније спортске стварности у Србији.  Лепо је и лако славити спортске успехе, али сви овде знамо колико је труда и одрицања потребно да се оствари добар спортски резултат и освоји медаља. Породица, пријатељи, наравно тренери и сви они који су свакодневно уз спортисту такмичара сведоци су напорног рада, проливеног зноја, али и суза на путу остваривања спортског сна. Спортисти и спортски радници заиста јесу посебни и велики људи које морамо да поштујемо и ценимо. И зато је лепо што постоје награде и овакве манифестације како бисмо се захвалили онима који чине да се њихови ближњи, њихови суграђани и читава Србија осећају поносно и радосно.  Мајска награда је највеће друштвено спортско признање које додељујемо и најзаслужнијим спортским савезима, организацијама као и спортским стручњацима и новинарима. Сви они су незамењиве карике успешног спортског живота и свако је својим радом допринео да Србија буде дефинисана као светска спортска велесила.  Сигуран сам да ћемо у години пред нама добити много нових шампиона, а да ће они који то већ јесу успети да помере сопствене границе. 
Верујем да ћемо сви заједно у данима пред нама доказати да јесмо земља победника који никада не одустају и да знамо како сваки пад да претворимо у мотив за будуће успехе. Показаћемо како када је тешко морамо сви заједно да будемо још одлучнији, храбрији и доследнији. Показаћемо да када смо уједињени тада смо најјачи и тада можемо да сањамо и остварујемо највеће снове. Још једном велике и искрене честитке добитницима Мајске награде. Желим свима здравље, нове успехе и победе на свим животним и спортским пољима.