У Народној скупштини, на свечан начин су додељене “Мајске награде” за 2020. и 2021. Прошле године манифестација није могла да се одржи због короне, сада су се стекли услови да се на једном месту нађу лауреати за обе године.
Kао и обично присуствовао је велики број спортских радника из читаве Србије. Предводили су их министар омладине и спорта Вања Удовичић са сарадницима, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, потпредседник Жарко Зечевић и друге истакнуте личности српског спорта.
Поздрављајући присутне председник СС Србије, прослављени рвач Давор Штефанек је рекао:
– Жао ми је што нисмо могли да се скупимо и прошле године. Али нека данашња свечаност буде знак да смо победили корону и да се враћамо нормалном животу.
Затим се присутнима обратио министар омладине и спорта Вања Удовичић који је честитао добитницима.
– Поштујемо резултате из прошлости, било је рекордно успешних година. Сада желимо да напредујемо, да се боримо сами са собом, да такви изазивамо респект у свету. Председник Вучић воли спорт, помаже, никада нисмо имали оволико новца, јачају клубови, инфраструктура је све боља. Тешкоће године за нама је осетио читав свет. Ми смо се својим системом спорта успешно одбранили. Вакцинисали смо се и апелујем да се сви вакцинишу. Једино тако можемо напред.
Одржана је затим седница Скупштине на којој је констатован изузетно успешан рад савеза.
Награде (2020, 2021)- олимпијски спортиста Урош Kовачевић (одбојка), Бобана Величковић (постхумно стрељаштво), неолимпијски спортиста: Милован Веснић (аутомобилизам), Теодора Манић (кик бокс), спортиста са инвалидитетом: Дејан Јокић ( стрељаштво) Данијела Јовановић (теквондо), територијална организација: СС Суботице, СС Панчево, спортске организације: ФK Црвена звезда, Kарате савез Војводине, спортски стручњак:  Марина Маљковић (кошарка), Светислав Пешић (кошарка), спортски функционер: Ненад Лаловић (рвање), Симо Салапура (карате), животно дело: Владимир Цветковић, Иванка Гајић (постхумно), медији: Предраг Милинковић (РТС), Рада Николић (дугогодишњи новинар)