Delegacija Sportskog saveza Srbije, predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković, zajedno sa predstavnicima Džet Ski saveza Srbije Veljkom Šukalom i Draganom Tutorović borave u Indoneziji gde ih je ugostio i pomoćnik Ambasadora RS u Džakarti Marko Samardžija. Delegacija iz Srbije prisustvovala je svečanom otvaranju Svetskog Endurans šampionata u džet ski-ju, koji se u periodu od 28-31. marta održava u Indonežanskoj Džet Ski Akademiji, na obali

Javanskog mora. Impozantna gradjevina Akademije, pored boksova za svaki tim, sadrži i sve potrebne prateće prostorije za uspešno održavanje takmičenja. Klimatizovani VIP salon na trećem spratu staklene zgrade sa koje se prostire pogled na more i kompletnu takmičarsku stazu, bio je ispunjen visokim zvaničnicima Indonežanske vlade i vojske, Olimpijskog komiteta Indonezije i funkcionerima Medjunarodne svetske džet ski asocijacije.
Predstavici naše zemlje iskoristili su vreme posle svečanog otvaranja za razmenu iskustva sa indonežanskim kolegama iz olimpijskog komiteta, razgovarali o budućim projektima izmedju dve zemlje koje imaju potpisan Memorandum o saradnji u oblasti sporta.