Делегација Спортског савеза Србије отпутовала је на Kубу како би наставили грађење спортске сарадње на међународном нивоу. Председника ССС Давора Штефанека, генералног секретара ССС Горана Маринковића и председника Надзорног одбора ССС Велизара Ђерића срдачно су дочекали Његова Екселенција амбасадора Србије у Хавани Данило Пантовић и конзул Марија Петровић.

Први састанак обављен је са помоћником председника кровне спортске организације ове земље INDER (Instituto Nacional de Deportes, Educacion Fisica Y Recreation de Cuba) Луис де ла Портиљо де ла Пена када је посећен и Национални спортски центар у Хавани. Том приликом разговарано је о видовима сарадње која би могла да се реализује у наредном периоду: – Разговарали смо о спортским условима Kубе, чиме располажу и у којим сегментима Србија може да им помогне.

Kако наша земља поседује велики број спортских стручњака али и инфраструктуру погодну за кампове и припреме, закључили смо да обе земље могу реализовати овај вид спортске размене. Надам се да ће будућа спортска сарадња Kубе и Србије бити веома успешна – истакао је председник ССС Давор Штефанек. Током боравка на Kуби интересантан је био сусрет и две спортске легенде. Два олимпијска шампиона у рвање, Мијаин Лопез Нунез и Давор Штефанек евоцирали су успомене са Олимпијских игара у Рију, а потом је уследио и позив троструког олимпијског шампиона Лопеза да делегација Србије посети и тренинг центар борилачких вештина, које на овом острву имају велику традицију и успех.