Спортска делегација Боцване боравила је у тридневној посети Србији. Током боравка у нашој земљи обишли су кровне спортске институције – Министарство омладине и спорта, Олимпијски комитет Србије и Спортски савез Србије. На састанку председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић упознали су госте са радом најмасовније спортске организације на Балкану. – Драго нам је да стране делегације долазе у Србију, да можемо своја искуства пренети на њих, велика је част када други питају за савет и када стижу похвале из многих  земаља света за рад кровних спортских институција. Надам се да ће им помоћи данашњи састанак, а ми смо увек на располагању колегама из иностранства. И ми желимо да сакупљамо различите моделе функционисања, од ове године кроз посете и низ састанака трудимо се за изградимо што бољу међународну спортску сарадњу. Тако смо успоставили иницијалне контакте са Египтом, Турском, Мађарском, Републиком Северном Македонијом, Kубом, Индонезијом и настављамо даље – истакао је Штефанек.

Kорисне информације и искуства из нашег успешног система спорта који је изнедрио многобројне шампионе покушаће да примене и у својој нама далекој афричкој земљи

– Велика је част седети за столом са олимпијским шампионом попут Давора Штефанека. Заиста је велика ствар што је такав спортиста на челу организације попут Спортског савеза Србије јер зна најбоље шта је потребно спортистима. Занимљив је начин на који посвећујете пажњу неолимпијским спортовима, рекреативном спорту, као и спорту у школама. Заиста је одлично што мислите на све сегменте спорта и трудите се да им поклоните пажњу – рекао је Мареко Стеадy Басупанг, секретар Националне комисије за спорт Републике Боцване.