Спортски савез општине Алексинац од 2018. године организује Мини сајам спорта. Тако је било и овај пут, у оквиру Дана општине Алексинац, на платоу код фонтане окупили су се клубови и презентовали свој спорт малишанима из Алексинца. Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је ову манифестацију са председником општине Далибором Радичевићем, начелником Општинске управе Дејаном Милошевићем и председником Спортског савеза општине Алексинац Бојаном Младеновићем. Том приликом Маринковић је рекао:

– Драго нам је да је након Малог сајма спорта који је у Алексинцу организовао Спортски савез Србије, Спортски савез општине Алексинац преузео организацију и уврстио ову манифестацију у свој спортски календар ево већ четири године заредом. Веома је важно да деца виде које могућности имају и одлуче се да се баве спортом.

Директор Спортско рекративног центра Алесинац, Душан Пешић, присуствовао је отварању сајма заједно са гостима из Републике Северне Македоније. Спортско рекреативни центар је прижио и сву помоћ у организацији сајма.

На сајму своје способности приказали су кошаркаши и кошаркашице Kошаркашког клуба „Напредак”, Мушки рукометни клуб Алексинац, фудбалери Школе фудбала „Васке“ и фудбалерке ЖФK „Морава”, као и чланови Џудо Kлуба Алексинац, каратисти KK „Шуматовац“, планинари и планинарке „Брђанка”, стонотенисери „Језера“ из Бовна и „Шуматовац” из Алексинца, вежбачице кангу џампа из Житковца, као и представници овдашњег Савеза за школски спорт.