Знате ли да се акција „Буди здрава – вежбај са нама“ спроводи у 30 општина и градова, а један од градова је и Чачак где вредне даме у три теретане бесплатно тренирају. Приликом посете Чачку председнника ССС Давора Штефанека и генералног секретара ССС Горана Маринковића, обишли су и једну од локација где се спроводи бесплатна рекреација за жене. Том приликом Маринковић је похвалио спровођење редовних тренинга и у Чачку:

– Акција је покренута у 30 општина прошле године, ове године биће прикључено и 10 нових. Што се тиче Чачка у овом граду је едуковано четири фитнес тренера у програму Спортског савеза Србије који спроводе акцију „Буди здрава – вежбај са нама“. Резултати се показују, очекујемо да се акцији прикључи још већи број жена. Такође се надамо да ће и остале општине и територијални савези још већу пажњу поклонити ове године спровођењу бесплатне рекреације за жене. Спортски савез Србије наставља са едукацијом тренера, желимо да дамама у свим крајевима Србије побољшамо здравље – Маринковић је нагласио да сви они који се добро покажу у раду очекују награде – Контролишемо рад и спровођење ове акције. Територијални савези који је редовно спроводе и труде се да је промовишу и обавесте о могућностима што већи број жена биће награђени. Као што смо у Нови Пазар однели 50 сетова тегова од 1кг и 50 сетова од 0,5кг, поделили смо поклоне дамама које вежбају три пута недељно скоро годину дана. Сада смо желели да видимо каква је ситуација у Чачку, па можемо најавити да ћемо им допремити опрему у наредном периоду. Ту су тренутно још пет општина које планирамо да наградимо за спровођење акције и поред тешких услова због епидемије. Дакле сваки рад и труд ће бити награђен а ми ћемо све испратити – закључио је Маринковић.

Захваљујући посвећености чланице УО Чачанског спортског савеза Ивани Вукајловић овим пројектом је обухваћено преко 60 жена, а да се акцији прикључи још већи број само чекамо побољшање епидемиолошке ситуације и лепше време, па ћете моћи да бесплатно вежбате и на теренима СЦ Младост као и у парковима и градском тргу управо у Чачку

– Ово је друга година да Чачански спортски савез спроводи акцију Спортског савеза Србије „Буди здрава – вежбај са нама“. Поносни смо да у теретани која је искључиво за даме активно вежба 40 девојака, а у још две теретане има преко 20 жена. Град Чачак је препознао овај пројекат, па се надамо да ће годинама трајати. Сем финансијског момента, где женама омогућавамо да тренирају без надокнаде, ми их физички активирамо. Да је ово одличан пројекат говори и велики број жена који је већ редован на тренинзима, а ту је и велики број заинтересованих – рекла је Вукајловић и додала – Обзиром на тренутну ситуацију, пандемију која нас окружује, ово је један од начина како можемо побољшати наше здравље. Трудимо се да освестимо што више жена да је поред правилне исхране неопходна и свакодневна физичка активност. Напомињем и да су групе које вежбају смањене управо због епидемиолошке ситуације, па се надамо да ће се она ускоро побољшати, а и очекује нас лепо време, па ћемо тренинге спроводити највише на отвореном – закључила је чланица УО Чачанског спортског савеза.