Мушка шаховска репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Европском првенству одржаном у Будви. Ово је прва медаља са великих екипних такмичења за српски шах још од 1989. године када је мушки тим Југославије освојио сребрну медаљу на првенству света, а први пут застава Србије вијорила се на победничком постољу једног екипног сениорског такмичења од осамостаљења Србије. Европским шампионима су честитали председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић и разговарали са председником Шаховског савеза Србије Драганом Лазићем, секретаром Небојшом Баралићем и делом златног тима Александром Предкеом и Велимиром Ивићем.
– Златни момци су нас обрадовали овим историјским успехом за српски шах. Честитам Вам од срца. У моменту када шах пролази кроз многе изазове модерног доба показали сте умеће на које смо поносни. Надам се да ћете наставити да браните боје Србије и на такмичењима која вас у будућности очекују и да ћете освајати још много одличја – истакао је председник ССС Штефанек.
– Шахисти су показали како се бране боје репрезентације, свака част на освојеној златној медаљи. У Спортском савезу Србије имаћете увек пријатеља. Можете рачунати на нашу подршку и у будућности, а надам се да ће она бити веома успешна – рекао је генерални секретар ССС Маринковић.