У организацији Чачанског спортског савеза, додељена су признања најбољим спортистима за 2023. години. Овој свечаности присуствовали су председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић. Најбоља спортисткиња за 2023. годинује репрезентативка Србије и чланица KKС Борац Дијана Бота, док је најбољи спортиста Павле Николић из KK Борац.

Награда за животно дело у области спорта отишла је у руке кошаркашке легенде Ратка Јоксића.

Најуспешнија пионирка 2023. годину је Ђурђа Бокић из АK Чаак, док је најуспешнијв пионир Андрија Шушић из KK Младост. Најуспешнија кадеткиња је Сава Јовановић из KKС Борац а најуспешнији кадет Петар Радовић из KK Борац. Теодора Kрстовић из KKС Борац је најуспешнија јуниорка, док је Бошко Величић из БK Борац најуспешнији јуниор. Пионирско кадетска екипа ЖФK Борац је најуспешнија женска екипа млађих категорија, док су пионири KK Младост најуспешнија мушка екипа млађих категорија. Најуспешнији професор за 2023. годину је Срђан Парезановић из ОШ „Вук Kараџић“, док је Слободан Танасковић најуспешнији спортски радник. Признање за највернијег љубитеља спорта отишло је у руке Драгана Ћирића. Најуспешнији тренер за 2023. годину је Михаило Шушић из KK „Младост“, а признања за остварене резултате отишла су и у руке Дејана Мијатовића из KK Борац и Дарка Ракочевића из ФK Борац 1926.

Најуспешнија женска сениорска екипа је екипа ОK Борац, док је најуспешнија мушка сениорска екипа из KKС Борац. Такође најуспешнији клуб за 2023. годину је KKС Борац, а руководство Спортског савеза Србије Штефанек и Маринковић уручили су ова признања.. Постхумно признање у области спорта додељеноје Стефану Лазићу.

Признање за остварене резултате у категорији спортиста са инвалидитетом отишло је у руке представника Спортског удружења глувих и нагливих, као и представницима Спортског идружења слепих и слабовидих Градац 032. Признања за остварене резултате на међународној сцени добили су Валентина Стругаревић из ББK Борац, Сања Митић из БK Борац, Огњен Илић из БK Борац и Борко Вранић. Специјално признање добило је предузеће „Qуантоx“ из Чачка, а посебна признања добили су и наши шампиони Алекса Аврамовић, Марко Мариновић и Феђа Стојановић.