Дугогодишња сарадња Спортског савеза Србије и Савеза Србије за боди билдинга ,фитнес, боди фитнес и аеробик од ове године унапређена је за још једну акцију.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, председник Боди билдинг и фитнес спортског клуба Ахилеј Александар Ђорђевић и председник  Савеза Србије за боди билдинга ,фитнес, боди фитнес и аеробик Горан Ивановић потписали су Уговор о пословно – техничкој сарадњи, којом је омогућено да спортисти који немају могућности, а пријаве се преко својих надлежних националних гранских савеза Спортском савезу Србије, бесплатно тренирају у најбоље опремљеним теретанама.
– Желим да честитам најпре Савезу Србије за боди билдинга ,фитнес, боди фитнес и аеробик на успесима које су најмлађи такмичари протеклог викенда остварили на Светском првенству које је одлично организовано у Чачку. Дугогодишњу сарадњу најпре кроз пројекат едукације фитнес тренера желели смо да проширимо. Сада су у центру пажње талентовани спортисти којима желимо да омогућимо још боље услове за тренинг. Kао друштевно одговорна организација Спортски клуб Ахилеј понудио је бесплатне тренинге у својим теретанама за оне спортисте који нису у могућности сами да финансирају додатне тренинге. Драго нам је што се људи добре воље, попут Александра Ђорђевића, јављају и желе да заједнички помогнемо српском спорту. Ово је мали корак и надам се да ће ова сарадња бити успешна и проширена новим идејама – рекао је Штефанек.
Генерални секретар ССС Горан Маринковић осврнуо се на Светско првенство у Чачку
– Увек се радујемо новим медаљама, овога пута честитамо на освојеном злату Зорану Kирићу (до 7 година), на две бронзане медаље Искри Савић (до 7 година) и Јовани Јовичић (до 15 година) – рекао је Маринковић и додао да је током три године едуковано преко 150 фитнес оперативних тренера који држе бесплатне тренинге за даме у оквиру акције „Буди здрава – вежбај са нама“
– Желимо да наставимо да спроводимо бесплатну рекреацију за жене и то у преко 30 општина широм Србије. А овакав вид пословно – техничке сарадње омогућиће и спортистима да имају још тренинга. Верујемо да заједничким снагама можемо много тога да постигнемо. Сарадници из Савеза Србије за боди билдинга ,фитнес, боди фитнес и аеробик на челу са Гораном Ивановићем увек су ту за спровођење нових идеја и унапређење спорта – закључио је Маринковић.