Акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ стигла је и у општину Петровац на Млави. На састанку са представницима Спортског савеза Петровац на Млави @спортскисавезпетровацнамлави , директорком ПУ „Галеб“ Данијелом Лазић и народном посланицом Наташом Милошевић, Спортски савез Србије и Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије представили су детаље пројекта. Сет вежбица је прилагођен деци како би се правилно развијала моторика и како би здраво одрастали. Овим пројектом надамо се да ће бити обогаћен већ постојећи програм физичке активности за најмлађе, а у Петровцу на Млави вежбаће преко 600 деце.
– Веома нам је драго што колеге из Петровца на Млави увек радо учествују у акцијама Спортаког савеза Србије којих је из године у годину све више. Овим пројектом желимо да скренемо пажњу деци на здрав начин живота и бављење спортом. Надамо се да ће и васпитачи бар три пута недељно вежбати по програму вежбица које укључују елементе атлетике, гимнастике, вежби са лоптом, вијачом и корективне вежбе – рекао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.
Видео са програмом вежби налази се на yоутубе каналу Спортског савеза Србије, како би деца заједно са својим родитељима могла да вежбају и код куће. Спортски савез Србије уз помоћ територијалних савеза жели да прошири временом акцију на све општине и градове у нашој земљи.