У Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Kошутњаку симболично је обележен 7. Сајам спорта. 2020. година била је по много чему специфична, па је тако и ова манифестација организована без посетилаца, са ограниченим бројем учесника и уз све мере превенције. Окупљени председници и генерални секретари гранских спортских савеза заједно са челним људима из Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Параолимпијског комитета Србије, Антидопинг агенције Републике Србије, Покрајинског секретаријата за спорт, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, генерал Синиша Радовић испред спорта у војсци и наравно Завода за спорт и медицину спорта послали су поруку да су уједињени и да се заједнички боре против епидемије. Присутнима су се обратили председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, директорка АДАС др Милица Вукашиновић Весић, директор ЗСМСРС Горан Бојовић. Велику подршку српским спортистима и спортским радницима упутио је и члан извршног одбора Међународног олимпијског комитета и председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић. Министар омладине и спорта истакао је да су сви спремни да одговоре изазовима:

– Данас смо овде да пошаљемо поруку снаге и спремности српског система спорта да настави свој пут успеха. Никада нисмо и никада нећемо тражити оправдања за одустајање. Изазов, ма колико велики, за нас је увек био само мотив да уложимо још већу снагу и енергију да га превазиђемо. И данас, као највећа спортска породица, знамо, умемо и можемо да останемо јаки и решени да наставимо да побеђујемо, да будемо лидери и снага наше Србије. Зато, сигуран да знамо пут, одговорни и предани настављамо да се боримо, да побеђујемо, да померамо границе, да позивамо све да буду део нашег система и да заједно будемо најјачи тим Србије који побеђује.

Председник Спортаког савеза Србије Давор Штефанек овом приликом је рекао:
– Успели смо да одржимо традицију и ипак организујемо Сајам спорта. Сви смо имали много планова за 2020. годину, нажалост ситуација је таква да нисмо успели све да их остваримо. Искрено се надам да ће се ситуација побољшати и да ћемо успети да победимо ЦОВИД и да се што пре вратимо нормалном животу и спорту у пуном сјају. Велика очекивања имам од 2021. године, која је олимпијска година. И ја још тренирам, радим и надам се што бољем наступу у Токију. Држава Србија много улаже у спорт, а на спортистима је да јој врате медаљама. Надам се да ћемо прилику за то имати ускоро. Морамо се борити још јаче, морамо се чувати, а са радом не смемо стати – поручио је Штефанек

На овогодишњем Сајму спорта организовано је предавање о спорту и ковиду, као и о процедури тестирања спортиста које су одржали директор ЗСМСРС Горан Бојовић и др Тамара Гавриловић.

Сајам спорта је овога пута одржан уз ограничен број учесника, без посетилаца и демонстрације спортова.