Српска teqball репрезентација Србије одбранила је титулу светског шампиона.
Српски дубл Никола Митро и Богдан Маројевић доказали су да нико није бољи у овом интересантном и све популарнијем спорту од Србије.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић разговарали су са делегацијом коју су поред златног дубла чинили и Иван Ћурковић почасни председник, Стеван Попов спортски директор и Огњен Париповић председник Српског савеза за спортску рекреацију и теqбалл.
– Од срца честитам Николи и Богдану, као и целом руководству савеза. Велики је успех два пута заредом бити првак света. Доказали сте да одлично радите. Надам се да ћете успети да уз што бољу промоцију teqball оформите базу репрезентативаца, који би наставили да нижу успехе. Овај спорт је веома интересантан, у успону је и у свету али и у Србији. Уз ваше одличне предлоге и интересовање верујем да ће teqball у Србији бити познат и доступан свима – рекао је Штефанек.
Маринковић се придружио честиткама и открио неке од заједничких планова за наредну годину
– У Teqball савезу су изразили жељу да промовишу овај спорт кроз акције Спортског савеза Србије, тако ћемо пре свега на Малим сајмовима а потом и Великом сајму спорта моћи да деци презентујемо teqball. Спортски савез Србије трудиће се да помогне шампионе света и надамо се новим успесима – рекао је генерални секретар Спортског савеза Србије.