Мали сајам спорта је у Kраљеву постао прелепа традиција која траје већ шест година. Спортски савез Kраљева побринуо се да сваке године са великим бројем акција обогати спортску понуду свог града, а октобар месец постао је препознатљив по манифестацији намењеној најмлађима и промоцији спорта и здравог начина живота. И овог пута на Малом сајму спорта најмлађим суграђанима се представило преко 20 клубова, а малишани из ПУ Олга Јовичић Рита уживали су у заједничком тренингу и дружењу са спортистима. Учеснике Малог сајма спорта поздравили су градоначелник Предраг Терзић, помоћник градоначелника задужен за спорт Милош Симовић, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, председник Спортског савеза Kраљева Александар Даишевић и секретар Јасмина Мирковић.
Градоначелник Предраг Терзић поручио је:
– Велики број деце из предшколске установе, основних и средњих школа Kраљева посетили су атлетски стадион крај Ибра и дошли да се упознају са спортском понудом града. Деца требају да се такмиче, надмећу али и науче фер плеју. Надам се да ће овај Мали сајам спорта и у наредним годинама бити све успешнији.
– Велико задовољство је увек доћи у Kраљево, град спорта. Градоначелнику Терзићу и руководству Спортског савеза Kраљева велико хвала што су од кад смо пре шест година заједнички први пут организовали Мали сајам спорта, препознали ову акцију и наставили да је одржавају. Из године у годину Мали сајам спорта је са све богатијим програмом и оно што је најбитније све већи број деце узима активно учешће. Наш заједнички циљ је већи број деце у спорту што значи и већи број здравијих и бољих људи у будућности – рекао је Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије.
– Веома смо срећни што шест година организујемо Мали сајам спорта, да нашим суграђанима покажемо колико је широка лепеза спортских дисциплина у Kраљеву. Млади ће се упознати са спортском понудом, а добра сарадња са предшколском установом омогућава деци од најранијег детињства да расту уз спорт, па се надам да ћемо управо њих у годинама које долазе гледати како стасавају у шампионе – рекао је председник Спортског савеза Kраљева Александар Даишевић.