Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић обишао је Спортски савез општине Велико Градиште, општину која је спој спорта, туризма и уметности.

О свим лепотама и функционисању Великог Градишта причао је председник општине Драган Милић. Он је нагласио да је веома поносан јер тако мала општина има толико садржаја и разноврсну спортску понуду, одличну инфраструктуру и покретачку енергију Спортског савеза општине Велико Градиште. Генерални секретар ССС Горан Маринковић похвалио је улагање општине у спорт на локалу, јер су издвојена материјална средства уложена на најбољи могући начин. Генерални секретар ССОВГ Душан Бановић показао је Маринковићу најпре спортску халу која чека своје отварање, аква парк и кошаркашке терене где се сваке године окупља велики број малишана у оквиру кампа Тео4. Велико Градиште има обданиште које је међу три у Србији које се може похвалити фискултурном салом која је у потпуности прилагођена деци најмлађег узраста како би од најранијег детињства заволели спорт. Веслачи су по традицији на Сребрном језеру где имају свој тренинг центар. Управо ту смо затекли Милоша Васића и Мартина Мачковића на тренингу. На самој плажи језера веома је атрактиван терен за одбојку на песку који поседује и рефлекторе. Након обиласка генерални секретар ССС Горан Маринковић имао је само речи хвале за људе који се баве спортом у Великом Градишту:

– Велико Градиште има огроман потенцијал који из године у годину све више користи. Председник општине има разумевање за спорт и средства која се издвајају за ову област су заиста значајна. Све то фантастични спортски радници општинског спортског савеза распоређују на читаву годину. Морам да похвалим њихову иницијативу и интересовање за организовање нових манифестација. Генерални секретар Душан Бановић имао је неколико идеја и наставићемо да се договарамо и надам се све их и спроведемо. Велико Градиште користи потенцијале за развој пре свега спортског туризма, имају одличну спортску инфраструктуру, смештајне капацитете и веома су гостопримљиви. Биће уживање посматрати како издижу кроз спорт читаву општину на виши ниво – рекао је Маринковић.