Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović priredili su danas svečani prijem u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba za reprezentativce Vojske Srbije koji su učestvovali na 7. CISM svetskim vojnim igrama u Narodnoj Republici Kini.

Na nedavno završenim svetskim vojnim igrama u gradu Vuhan, 43 takmičara reprezentacije Vojske Srbije nastupilo je u 10 disciplina – rvanju, tekvondu, orijentiringu, džudou, boksu, plivanju, atletici, padobranstvu, streljaštvu i triatlonu.

Vojni reprezentativci su iz Kine doneli tri medalje – dve su osvojila braća Mate i Viktor Nemeš u rvanju grčko-rimskim stilom, a treću Sanja Vukašinović u gađanju malokalibarskom puškom na 50 metara.

Današnjem prijemu su prisustvovali i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici vojno-diplomatskog kora NR Kine, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, granskih saveza, sportskih institucija i kompanije „Mocart“, sponzora naše vojne reprezentacije.