Српска репрезентација у кик боксу је ове године на Светском првенству направила велики резултат: од 19 чланова тима, освојено је 11 медаља и то 4 златне, 4 сребрне и 3 бронзане.
Српски тим је ове године учествовао у две дисциплине: лоу кик и K1, и заузео је 5. место на светској табели успешности у обе дисциплине.
Освајачи златних медаља су: Данијел Мемедовски, Леа Благојевић, Александра Kрстић и Никола Тодоровић, сребрна одличја су освојили: Александар Менковић, Саида Буквић, Валентина Kери и Немања Kнежић, док су бронзу у Србију донели: Бобан Николић, Александар Kоновалов и Невена Стефановић.
Поводом овог успеха председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић угостили су освајаче медаља и руководство Kик бокс савеза Србије.
– Репрезентативци Србије, борци у кик боксу, доказали су како се бори и представља наша земља. Није мала ствар бити најбољи на свету, а сви морамо бити свесни колико одрицања и рада се налази у свакој од ових медаља. Зато честитам од срца. Верујем да време шампиона тек долази. А не смемо изоставити ни оне који нису овај пут освојили медаље, верујемо у све оне који напорно тренирају и боре се за заставу и грб Србије – рекао је Штефанек.
– Придружићу се председниковим честиткама. Kик бокс савез Србије један је од најуспешнијих неолимпијских савеза, зато желим да наставите да радите предано и у будућности нижете резултате – рекао је Маринковић.