Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић посетили су општину Трстеник. Најпре су посетили ФK „Трстеник“ који обележава 100 година постојања. Дочекали су их председник клуба ФK Трстеник Срђан Марјановиц, потпреседник клуба Данијел Стевановић, а догађају је присуствовао и председник Фудбалског Савеза Расинског округа Владан Гашић. Штефанеку и Маринковићу су уручени и дресови са симболичним бројем 100. Том приликом Штефанек је доделио лопте најмлађој селекцији и извео почетни ударац на утакмици Српске лиге Трстеник – Радан.
Председница општине Трстеник угостила је челнике Спортског савеза Србије на састанку са помоћником за спорт Небојшом Смиљковићем, председником Спортског савеза општине Трстеник Владимир Савиц и потпреседником Спортског савеза Трстеник Сашом Милићем. Том приликом је Спортски савез Србије даровао комплете лопти за основне школе у Трстенику. Давор Штефанек је након посете изјавио:
– Веома ми је драго што смо данас у посети Трстенику. Млади људи који су у спорту имају одличну енергију и верујем да ће успети да издигну овај сегмент на висок ниво. Спортскис савез Србије је у складу са тренутним могућностима поделио опрему. То није све, бићемо у контакту и наставити да помажемо побољшање услова за бављење физичком активношћу. Спорт и рекреација су веома важан сегмент за здравље како младих тако и старих, па верујем да ћемо заједничким снагама све усмерити на прави пут .